YOUSSEF!

Biografie

Youssef

YOUSSEF EL MOUSAOUI

Werk: Standup-Comedian/Acteur
Geboortedatum: 30 mei 1977
Debuteerde op : 07 maart 2006
Woonplaats: Antwerpen/Wilrijk

Youssef El Mousaoui startte zijn carrière als vastgoedmakelaar en richtte in 2004 zijn eigen bedrijf op in Antwerpen.  Op zoek naar ontspanning schreef Youssef zich in voor theaterlessen.  Hij stuurde hierbij zonder het te beseffen een mail naar een comedybureau op zoek naar nieuw, bruisend talent.  De boekingsagent van dit bureau en bovendien de manager van Nigel Williams, Bob van Muylder, stelde voor om Youssef mee te nemen naar een show van Nigel Williams.  Aanvankelijk was Youssef niet echt geïnteresseerd, maar de naam van Nigel Williams' show "De Terrorist" maakte hem toch nieuwsgierig.

Youssef bezocht deze show in Kozen, Belgisch Limburg.  Tijdens de pauze vroeg Nigel naar Youssefs mening en indrukken waarop deze gevat antwoordde: "Ik kan dat veel beter'.  Deze simpele zin bleek niet zonder gevolgen.  Youssef mocht de daad bij het woord voegen en stond enkele minuten later zonder voorbereiding voor het eerst op de planken.  Hij opende vol overtuiging met de zin: "Hallo, ik ben een Marokkaan ...  Sorry maar ik ben het niet gewoon dat mensen naar mij kijken terwijl ik werk."

Een nieuwe carrière voor de vastgoedmakelaar diende zich met onmiddellijke ingang aan.  Een dag later speelde Youssef in het voorprogramma van Alex Agnew en twee dagen later in dat van Henk Rijckaert.  Een week later stond hij in de finale van 123 Comedy Award.  Nog een maand later nam hij deel aan de Comedy All Stars met grote namen zoals Bert Kruismans, Nigel Williams en Raf Coppens.

Youssef bracht het afgelopen jaar volop try-outs van zijn vierde avondvullende show "Helemaal Alleen". Op 30 januari 2016 heeft Youssef deze show in zijn thuisfront in avant-première voorgesteld (CC De Kern in Wilrijk).  Op 21 oktober 2016 ging Youssef  met zijn gloednieuwe avondvullende show in première, eveneens in  het CC De Kern in Wilrijk.

Naar boven